Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Program

Lørdag
Vi møtes kl 12 i Hønefoss sentrum. Så har vi felles transport opp til Tverrsjøen. Når vi kommer frem til Tverrsjøen tar vi rask brief og går gjennom utstyr og sikkerhet på turen. 
Når dette er gjort. Setter vi kursen mot Øyungen. 
Vi padler over Tverssjøen derifra får vi en liten etappe på land, før vi ankommer Skarvatnet. Etter Skarvatnet kommer vi til Pershusvatnet, hvor vi tar oss en liten matbit. Etter mat får vi en liten padleetappe over Finntjern, før vi får en transportetappe på land ned til Aklangen som henger sammen med Katnosa. Hvis man velger å padle kano, så har vi med kanotraller så man slipper å bære kanoen. Nå begynner vi å nærme oss slutten på denne dagsetappen og vi må holde utkikk etter en leirplass for natten. Når leiplassen er funnet, må vi etablere en camp. Når dette er gjort lager vi oss litt mat, før vi nyter resten av dagen. Vi kommer til å gå igjennom noen enkle punkter i forhold til friluftsliv og navigering. Dette er helt valgfritt, så ønsker du å bruke tiden på fisking eller andre ting gjør du dette. 

Søndag 
Vi starter dagen kl 08.00 med litt frokost. Før vi kaster loss 09.30. Vi tar oss over siste del av Katnosa og kommer til Katnosadammen. Her det en flott demning og det er mulighet for å ta seg en tur på en utedo hvis det er nødvendig. Hvis vannstanden tillater det. Så går ferden videre over Storløkken, Krokløkken og Lensløkken. Dette er noen flotte "løkker" med bra fiskebitt. Når "løkkene" er unnagjort. Får vi turens lengste transportetappe på land. Nå skal vi gå ned til Store Sandungen. Men vi er heldige og det er stort sett bare nedover. Så det er en lett etappe, med kanoen på "hjul" eller packraften på ryggen. Når vi kommer frem til Sandungen, begynner magene antageligvis å bli klare for litt lunsj. Vi padler ut til Skysskafferodden og tar lunsjen der. Derifra har vi flott utsikt til den flotte gården "Sandungen Gård" . Etter mat padler vi videre over Store Sandungen. Før vi får en liten etappe på grusvei ned til Hakkloa. Når vi kommer over Hakkloa, så begynner vi nærme oss slutten for dagens etappe. Men først må vi bruke beina ned til Kikut, som ligger ved Bjørnsjøen. På Bjørnsjøen er det mange fine øyer, som er idielle å overnatte på. Vi gjør som på fredagen etablerer en camp, lager oss mat også bruker vi kvelden til det vi ønsker. 

Mandag
Vi starter dagen med frokost kl 08. Og setter kursen mot Øyungen kl 10. Vi padler over resten av Bjørnsjøen, og tusler videre ned til Rottungen. På veien dit passerer vi Bjørnholt, der er det mulig å kjøpe seg litt forfriskninger og kanskje ei lita bolle. Når vi kommer til Rottungen, får vi en liten padleetappe før vi må ta beinafatt noen 100 meter for å forflytte oss ned til Gåslungen som henger sammen med sammen med Øyungen. For de som er sultne  så tar vi en liten matbit før vi starter på siste etappe til fots ned til Skarleir, som er endeplass for denne flotte turen. Vi regner med å være på Skar tidlig på ettermiddagen. Herifra er det mulig å ta buss 51 inn til Nydalen. Skal dere mot Hønefoss, så avtaler vi sammkjøring før turen. 

Publisert | Oppdatert 29. januar 2020

Meld deg på vårt nyhetsbrev