Ringkollen

Ringkollstua ligger 600 m.o.h. med panoramautsikt over Hole og Ringerike. Ringkollen er det perfekte utgangspunktet for markaturer gjennom 4 årstider og foruten kioskdrift i helgene vinterstid, kan vi tilby lokaler til bryllup, selskap, julebord, konfirmasjoner, kurs og konferanser og andre selskapligheter for inntil 150 personer. VILT & VAKKERT er våre egne temamenyer etter årstid og råvarer, hvor selskapet har sesongens mat og drikke som hovedfokus. 

En 20 minutters gåtur, og 100 høydemeter oppover ligger Ringkollen. Her oppe har du et fantastisk utsikt over store deler av Ringerike og andre deler av østlandet. På en klarværsdag kan du til og med se Gaustatoppen(1883moh) i det fjerne.

Ringkollstua-compressor

Historien

Gamle Ringkollstua ble bygd i 1895 og stod der Ringkollen kapell står i dag. Byggingen var en følge av etableringen av Hønefoss og Omegn Turistforening i 1893. Foreningen kjøpte tomta i 1894, på det som het “Germundboseter” og året etter ble den første hytta satt opp. Det offisielle navnet var “Ringkollen Turisthotell”, men den gikk under navnet “Turisten”. Bygningen ble bygd ut i flere omganger og ble etterhvert både et overnattingssted og cafe. I 1949 kjøpte Skiforeningen Ringkollstua.

Høsten 1970 brant Ringkollstua ned til grunnen. Først i 1976 ble branntomta ryddet, og det ble etterhvert besluttet å bygge et kapell på branntomta. Ringkollen kapell ble bygd i 1982, men den nye Ringkollstua ble ikke bygd før i 1993, der den står i dag, mer enn 600 meter over havet med panoramautsikt over hele Ringerike. Ringkollstua drives idag av Fossen Friluft.