Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Dyrene på Ringkollen

Dyrene på Ringkollen

Bærekraft, natur og dyreliv i skjønn harmoni

Samhold med dyr gjør noe med oss mennesker! 

Det vekkes en nysjerrighet og gode følelser som resulterer i en god opplevelse. Dyrene på Ringkollstua er til glede for store og små. Dyrene er også glad i sosial kontakt og du er hjertelig velkommen til å hilse på våre venner.
 

Dyrene vi har

  • Kaniner
  • Ender
  • Høner
  • Geiter

Spørsmål?

Kontakt oss for en drømmeopplevelse

/no/assets/components/phpthumbof/cache/ff-fbprofile-aa.cb16e752597557a725c6a3a850407b00.jpg

Fossen Friluft

Geitene

På Ringkollstua kan du møte våre to flotte geiter, Kristin og Håkon. Geitene er av rasen Norsk melkegeit. En gammel geiterase som stammer fra Nord-Europa. Kristin og Håkon er veldig sosiale. De elsker gress, bringebærbusk og urter av alle slag. Og trives best med lek og lange turer på Ringkollen. Derfor tar vi de ofte med oss på lufteturer. De har eget hus som de deler med de andre dyrene, og kan gå ut og inn som de vil, hele året. Det er lov å hilse på Kristin og Håkon. De er glad i folk, men husk at de som geiter flest, liker å stange.

Kaniner

Vi har en liten gjeng med søte og trivelig kaniner. Disse er ikke enkle å holde i innhegningen sin. De liker godt å ta seg noen turer på tunet, men de går aldri lange veien. De vet godt hvor de bor og kryper til sengs i det trygge huset sitt, sammen med de andre dyrene hver eneste kveld. Kaninene er snille, men ikke alltid like sosiale. De liker best å hoppe rundt og utforske verden for seg selv. Hvis de skulle kommet bort til deg, er det bare å klappe på den myke pelsen, men det er fint om de får være i fred hvis de ønsker det. 

Ender

Vi har to fine ender av rasen Moskusand. Disse levere naturlig i Mexico, Sør- og Sentral Amerika øst for Andes og så langt sør som nordelen av Argentina. Endene har klekket og vokst opp her hos oss på Ringkollen. De er sosiale, men liker ikke så godt og bli klappet. Endene spiser småkryp, gress og liker også hønsemat. De har alltid tilgang til vann, men krever ikke mye. En balje til vask og drikke er nok. De kan som geitene gå inn og ut hele året. Ellers er de fullt kapable til å fly, og det hender de flyr seg en tur rundt Ringkollstua, men de er litt som oss mennesker: borte bra, men hjemme best. Derfor liker de aller best å spasere og undersøke tunet ved Ringkollstua. 

Høns

Vi har to typer høns. Gudrun er våre Hvite Italiner. Hun liker å gå for seg selv og utforske verden. Hun er sosial og kan like godt sitte på en skulder eller på et hode, men liker ikke å bli løpt etter. Hun elsker å plukke på alt hun ser, både på bakken, men også på mennesker som besøker henne. Hun legger ett egg om dagen, som spises kokt, så vel som stekt, av den sulte sjefen, Espen på Ringkollestua.
I tillegg har vi en hane og to høner av den flotte rasen Dansk landhøns. De er alltid sammen og  den snille hanen Gunnar, passer godt på sin lille flokk.