Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Elvesafari på Randselven

Elvesafari på Randselven

Bli med på en flott padletur i Hønefoss

I Randselven er det et yrende fiske-, fugle- og dyreliv. Og kanskje får vi et lite glimt av beveren som har kommet tilbake til elven.

Randselven er en elv som renner fra Randsfjorden via, Kistefoss, Viul og ned til Hønefoss by. I Hønefoss møtes Randselven og Begna, som da danner Storelven som renner ut i Tyrifjorden.  

Padleturen går fra Austjord og ned til Gladtvedtbrygge. Vi vil guide dere trygt nedover elven, og fortelle dere litt om dyrelivet og andre spennende ting om Hønefoss og Randselven. 

Det vil gå transport fra Gladtvedt  opp til Austjord. Vi starter å padle fra Austjord, vi vil gi dere en kjapp introduksjon til padling og sikkert med noen morsomme øvelser på vannet. Når dette er gjort følger vi strømmen nedover elven og tar en liten stopp på Hovsenga. Her er det muligheter for å teste ut badetemperaturen, og vi serverer kaffe, saft og enkel snacks.    

Det vil også være mulig å teste ut packraft og kajakk hvis det er ønskelig. Gi beskjed om dette i forkant av turen. Dere trenger kun å ta med klær etter forhold, og godt humør. 

Dette er en flott tur også for barn, men vi krever at man er svømmedyktige for å delta. 

Dette er inkludert 

  • Transport fra Hønefoss til Austjord 
  • Kaffe/te
  • Enkel bespisning 
  • Alt av utstyr til padling 
  • Sertifisert og lokalkjent guide 

 

Spørsmål?

Kontakt oss for en drømmeopplevelse

/no/assets/components/phpthumbof/cache/ff-fbprofile-aa.cb16e752597557a725c6a3a850407b00.jpg

Fossen Friluft

Vi møtes ved Gladtvedtbrygge kl 0930. Derifra tar vi felles transport opp til Austjord.  Når vi kommer til Austjord vil vi ha en liten sikkerhetsbrief før vi starter på padleturen. Vi leker oss litt i en bakevje nedenfor Lundstadfossen, før vi kaster oss ut i strømmen. 

 

Når vi har kommet oss ut i strømmen, så  følger vi den nedover elven mot Hønefoss. Hvis vi følger med langs elvebredden så er det gode muligheter for å se både rådyr og elg. Når vi har kommet halvveis ned til Hønefoss, så tar vi oss en liten rast. Vi stopper ved Hovsengen, her er det flott å ta seg et lite bad. Vi er tilbake i Hønefoss ca kl 1230.

Pakkliste

Kle deg etter forholdene. Det er lurt å pakke i pakkposer eller plastposer, i tilfelle sekken skulle havne i vannet.

  • Liten dagstursekk 
  • Genser 
  • Badetøy(om man ønsker å ta seg et bad)
  • Solkrem 

Booking

Om opplevelsen ikke er ledig når du ønsker kan denne turen også arrangeres når det passer deg
Ta kontakt for å avtale skreddersydd opplevelse.

Searching Availability...