Dette er et kurs som tar for seg de grunnleggende ferdighetene som er praktiske å ha, når man ferdes ute i naturen. Vi går gjennom det enkle friluftslivet fra A-Å.

Når du er ferdig med dette døgnet er du litt mer skikket til å ta vare på deg selv og dine turkamerater og ikke minst flinkere til å ta vare på naturen. Vi vil lære deg litt om naturkunnskap, førstehjelp, navigering, ulike knuter, bekledning og masse mer. 

Vi kan garantere et kunnskapsrikt og morsomt  døgn ute på tur.  For oss er det viktig å videreformidle viktigheten av å ta vare på naturen , så dette er et tema vi garantert kommer innom. Sporløsferdsel er viktig!

Temaer vi går gjennom på dette kurset er:

  • Grunnleggende bruk av kart og kompass
  • Førstehjelp på tur/kameratredning
  • Sporløsferdsel
  • Matlaging på tur
  • Leiretablering/bryting
  • Grunnleggende naturkunnskap og artskunnskap (hvor kan vi finne de ulike dyrene i skogen og hvordan lever de?)
  • Knuter 
  • Pakking av sekk 
  • Bålfyring (hvis forholdene tillater det)
  • Utstyr og bekledning 

Turplan

Kurset går over 2 dager med 1 overnatting.
 
Dag 1
Vi møtes på Ringkollstua, her vil vi gå gjennom pakking av sekk og hva som er lurt å oppi den. Når dette er gjort, tar vi en rask titt på kartet og legger opp en rute til leirplassen vår. Kurset vil ha en praktisk tilnærming, alle vil få oppgaver og må bidra. Når vi kommer frem til leirplassen så setter vi opp leieren sammen før vi lager oss en bedre middag. Kvelden nyter vi rundt leirbålet (hvis forholdene tillater det) der vi går gjennom aktuelle temaer. 
 
Oppmøte tidspunkt: 12:00
 
Dag 2
 
Vi startet dagen med en frokost i skogen. Når dette er gjort bryter vi leieren. Denne dagen er lagt opp ned ulike små caser der dere blir utfordret på det vi har lært dere. Her blir du/dere satt på prøve som enkeltmenneske og gruppe.
 
Når vi kommer tilbake til Ringkollstua. Så tar vi en rask brief her har dere mulighet til å spørre og grave om alt dere måtte ønske. Er det noen som ønsker å ta en dusj og kanskje litt badstue, så er det muligheter for dette. 
 
Vi er avslutter på Ringkollstua ca kl 15:00 
 

Praktisk informasjon

Måltider: Alle tar med sin egen mat på turen. Vi vil sende ut et lite forsalg i forkant av turen. Middagen lager vi i fellesskap. Vi sender ut en handleliste til hver enkelt av dere i forkant, slik at alle kjøper med en ingrediens hver. 

Pakkliste: Denne vil bli sendt ut i forkant av turen. 

Utstyr: Hvis det er noen som ikke har alt de trenger av utstyr, så er dette mulig å leie eller kjøpe gjennom oss. Vi vil også tilby en liten friluftspakke med litt "kjekt å ha" utstyr etter turen. 

Pris: 990,- pr. perrson (Vi må minimum ha 6 deltakere for å gjennomføre dette kurset)
 
 
Vi gjennomfører kurset på etterspørsel. Er dere en gruppe, vennegjeng, familie eller en bedrift som kunne tenkt seg en spennende natt ute? 
 
Vi må minimum ha 5 deltakere for å sette i gang et kurs. 
 
Vi vil også sette opp noen faste kursdatoer, disse vil bli publisert her.