Sigurd og Hundene-compressor

Julen var plutselig over og vi var klare for å dra på vår månedlige hyttetur. Turen gikk  til Ringkollen og vi er så heldige at vi kan bo på Ringkollstua. 

Vi hentet gjengen i Hønefoss og pakket alt pikkpakket inn i minibussen, det var god stemning og alle gledet seg veldig til helgens abligøyer. Stemningen ble ikke noe dårligere da fredagstacoen kom på bordet. Vi sa "hei" til kaniene og ga dem resten av salaten fra tacoen, dette ble de veldig glade for. 

På lørdagsmorgen var det opp å stå, lage frokost før turen gikk bort til Øyangen. I mangel på snø, så var det skøyter som sto på menyen. Når vi skulle til å dra ble det stor stå hei i bussen, vi hadde glemt å ta med oss våre 3 firbeinte venner. Selvfølgelig skulle vi ha med oss Birk, Bark og Per. For noen så er det helt klart ekstra motivasjon å ha med hundene på tur. 

Når vi kom frem til Jonsetangen så var ikke vi de eneste som hadde funnet frem skøytene. Vi møtte flere kjente fjes, og fikk gitt bort noen klemmer før vi begynte ferden utover isen. Vi fant oss en fin leirplass på Geitøya, været var upåklagelig og vi kunne virkelig nyte livet. Nå var det bare en ting som manglet, nemlig bålet. Men med så mange ivirge bålfyrere, så var bålet på plass rimelig raskt.  Nå kunne vi endelig grille ostesmørbrødene våres.

Etter noen timer på isen, fant vi ut at vi hadde fått  nok friskluft. Vi ryddet leirplassen, slukket bålet og satte kursen mot Ringkollstua. Noen av oss har gått på skøyter mens andre hadde andre viktige oppgaver,  som f.eks varme hundene, passe på bålet å servere varmsaft.  

Tilbake på Ringkollstua, så tok utviklingen oss igjen. Nesten alle fant frem hver sin IPAD eller nitendo, la seg i posen og tok en velfortjent hvil. Etter en stund ble det servert middag, kjøttkaker, pølser, rødkål, poteter og brun saus. Alle var enige om at dette var MYE bedre enn taco, eller kanskje ikke alle da. Etter mat ble det litt yatzispilling og litt lørdagskos, før vi fant påsan. 

På søndagen dro vi igjen ut på isen, hundene ble med oss i dag også. Dagen i dag ble ikke så lang, siden vi var nødt til å være i byen til kl 16. Men vi hadde en fin dag på isen i dag også. Og fikk lekeslåss, gått på skøyter, gått en god tur med bikkjene og selvfølgelig spist og kosa oss.  Så vi må jo kunne si oss fornøyde med søndagen også.

Før vi dro ned til byen tok vi farvel med Birk, Bark og Per, før vi lastet opp bussen og kjørte til byen. Her ventet noen glade og spente foreldre. Våre veier skiltes for denne gangen, nå gleder vi oss til neste tur!!

Sees!! 

Skøyter
Moro med skøyter