Geitene våre

På Ringkollstua kan du møte våre to flotte geiter, Kristin og Håkon. Geitene er av rasen Norsk melkeggeit. En gammel geiterase som stammer fra nordeuropa. Kristin og Håkon er veldig sosiale. De elsker gress, bringebærbusk og urter av alle slag. Kristin og Håkon elsker mat, lek og lange turer på Ringkollen. Derfor tar vi de ofte med oss på lufteturer. Krisitin og Håkon har eget hus som de deler med de andre dyrene, og kan gå ut og inn som de vil, hele året. Det er lov å hilse på Kristin ogg Håkon. De er glad i folk, men husk at de også liker å stange : )  

 

Ender

Har dere sett de rare fuglene våre? Vi har to fine ender av rasen Moskusand. Disse levere naturlig i Mexico, Sør- og Sentralamerika øst for Andes og så langt sør som nordelen av Argentina. Endene har klekket og vokst opp her hos oss på Ringkollen. De er sosiale, men liker ikke så godt og bli klappet. Endene spiser småkryp, gress og liker også hønsemat. De har alltid tilgang til vann, men krever ikke mye. En balje til vask og drikke er nok. De kan som geitene gå inn og ut hele året. Ellers er de fullt kapable til å fly, og det hender de flyr seg en tur rundt Ringkollstua, men de er litt som oss mennekser:borte bra, men hjemme best. Derfor liker de aller best å spasere og undersøke tunet ved Ringkollstua. 

Høns

Vi har to typer høns hos oss. Gudrun er våre Hvite Italiner. Hun liker å gå for seg selv og utforske verden. Hun er sosial og kan like godt å sitte på en skulder eller på et hode, men liker ikke å bli løpt etter. Hun elsker å plukke på alt hun ser, både på bakken, men også på mennekser som besøker henne, og kanskje også har med noe hønsemat. Hun legger ett egg om dagen, som går ned, kokt såvel som stekt hos den sulte sjefen på Ringkollstua Espen Sparstad. 

Vi har også en hane og to høner av tden flotte rasen Dansk landhøns. De er alltid sammen og  den snille hanen Gunnar, passer godt på sin lille flokk. 

Kaniner

Møt våre kaniner. Vi har en liten gjeng med søte og trivelig kaniner. Disse er ikke enkle å holde i ihegningen sin. De liker godt å ta seg noen turer på tune, men de går aldri lange veien. De vet godt hvor de bor og kryper til sengs i det trygge huset sitt, sammen med de andre dyrene, hver kveld. Kaninen er snille, men ikke alltid like sosiale. De liker nok best å hoppe rundt og utforske verden for seg selv. Hvis de skulle kommet bort til deg, er det bare å klappe på den myke pelsen, men det er fint om de får være i fred hvis de ønsker det.