Blogg

Fantastiske vinterforhold på Ringkollen

19. april 2021 av Fossen Friluft

Drømmeforhold i marka.

Det er ingen grunn til å la skiene stå i boden. Kom dere opp og ut i marka. Vi kan melde om strålende blåswix-føre i løypenettet rundt Ringkollen, mye snø og vedvarende kulde.

De siste ukene har det vært eventyrlige forhold hos oss. De fleste løyper er nå preparert og det meldes om god stemning fra utfartsåren på Ringkollplassen. Skiglade folk observeres til alle døgnets tider. Bållukta sprer seg utover og en og annen plass ser vi "solbærsaftspor" i snøen. Selv sent på kvelden skimter vi lysglimt fra hodelykter som suser innover marka. Kunne det vært bedre?

Tips til deg som ønsker en fin ettermiddagstur:

Legg ut på treningsrunden. Den er ca. 14 km og har en samlet stigning på underkant av 300 meter. De raskeste går ned på en time, og uten å slite deg helt ut bruker du nærmere 80 minutter.

Gå ut fra Ringkollplassen der preppemaskinen står. Etter 20 meter tar du første til venstre. Følg løypa over Femputtene og videre opp noen kneiker før du tar av til høyre. Etter 400 meter kommer til Utsikten (gapahuken) med fin utsikt over Ringerike. Fortsett Borgersetra og ta til venstre. Fremme ved Vambu holder du høyre og følger løypa tilbake igjen til Borgersetra og til slutt til Ringkollplassen igjen.

Husk at Ringkollstua er åpen frem til kl. 2100 på hverdager. Kanskje frister det med å avslutte turen med kaffe og vaffel.

God tur!

 

 

 

Kunder

Umoe
Coor
Bergens of Norway
Flir
Nets
Oslo Kommune