4-klar-for-nettet-compressor

Helgen startet som vanlig nede i Hønefoss sentrum, hvor vi pakket minibussen og dro til Ringkolstua. Når vi kom frem var det noen som benyttet anledningen til å legge å slappe litt av, andre brukte tiden på å hilse på å mate endene og kaninene, noen ble også med å tilberede middagen, som snart stod ferdig. Siden det var fredag slo vi til med fredagstaco. Tacoen gikk unna og det tok ikke lang tid før den var spist opp. Etter middagen tok et par stykker tok med seg hundene: Birk og Bark på kveldstur, resten koste seg inne. Etterhvert begynte kvelden å krype nærmere og det var tid for å ta kvelden. Vi skulle tidlig opp i morgen for å gå på rådyrjakt.  

8-klar-for-nettet-compressor

Etter en god natts søvn og en kraftig frokost, pakket vi sekken og la vei ut i høstsolen. Solen strålte ned mot oss fra en skyfri himmel og det var ingenting å si på stemningen i gruppen i det vi vandret innover i skogen. Man kan ikke dra på jakt uten en skikkelig jakthund derfor hadde vi med oss den erfarne jakthunden Per. Etter at vi hadde fått et stykke innover i skogen kom vi til en lysning. Her fyrte vi opp et bål og grillet oss den klassiske bålmaten pølser til lunsj. Etter lunsjen delte vi oss i to grupper. Den ene gruppa skulle bli med på rådyrjakt i skogen. Den andre gruppen skulle passe på bålet og slappe av i solen. Selv om gruppen på jakt ikke fikk skutt noen rådyr var det like før mange ganger. Spenningen var til å ta og føle på mens de beveget seg igjennom skogen. Etter en iherdig innsats ble de allikevel nødt til å gi opp og gå tilbake til bålet og resten av gruppen. Etter turen gikk vi tilbake til Ringkolstua. Hamburgere stod på menyen denne lørdagskvelden. Etter middag var det filmkveld og storfilmen Pusur ble vist. Når filmen var ferdig var klokken blitt mye og det var på tide å legge seg og få seg litt søvn.

12-klar-for-nettet-compressor

Søndag nok en dag nye muligheter. Vi skulle på jakt i dag også, men i dag var det skogsfugl vi skulle jakte på. Etter frokost dro vi nok en gang ut i skogen. Vi hadde selvfølgelig med en jakthund og det var fuglehunden Birk som skulle bli med oss i dag. Etter å ha gått litt i skogen fant vi et fint leirsted. Her fyrte vi opp et bål og lagde lunsj. Det var toast laget på bål som stod på menyen i dag. Etter at vi hadde spist delte gruppen igjen seg i to. De som skulle bli med inni skogen på storfugljakt og de som skulle bli igjen ved bålet. Gruppen som ble igjen ved bålet brukte tiden på å skyte på blink med luftgevær. Her var det mange som viste seg å være gode skytere, mye bra jegermateriale her med andre ord. De som var i Skogen på jakt hadde litt mer hel på søndagen en på lørdagen. De så en storfugl men dessverre traff skuddet grenen den satt på og fuglen kom seg unna med livet i behold. Etter den spennende jaktturen begynte klokka å nærme seg fire og det var på tide og vende bilen mot Hønefoss sentrum. Vi var alle enige om at det hadde vært en bra helg.