Under årets første avlastningshelg lavet snøen ned. Det var perfekte vinterforhold på Ringkollen. VI hadde derfor bestemt oss for å børste støvet av langrennsskiene og finne frem den blå smøringen. Vi skulle ut på ski.

Avlastning januar 1

På fredagen kom vi opp akkurat tidsnok til en meget smakfull pasta middag. Etter dette fortreffelige måltidet var noen ute på tur med Espen sine hunder andre valgte å bruke tiden på å slappe av og henge med venner. Snart krøp kvelden nærmere og det ble på tide å krype ned i soveposen og få seg litt søvn før lørdagens tur.

På lørdagen fortsatte snøen og falle og løypemaskinen jobbet på spreng for å lage langrennsløyper får de ble dekket av snø. Så etter frokost samlet vi gjengen pakket sekk og pulker og satt kursen innover i skogen. Etter å ha gått et lite stykke lagde vi en koselig leirplass med bål. Her spiste vi gryterett og drakk varm saft. Etter måltidet valgte noen å gå tilbake til Ringkollstua. De som hadde lyst til å gå mer på ski gikk opp på Ringkolltoppen for å så kjøre ned den bratte vestsiden. Til middag lagde vi ekte hjemmelaget hamburgere. Utover kvelden var det mange som gjorde mye forskjellig noen spilte brettspill mens andre spilte på mobilen. Når det ble på tide å sove var alle trøtte etter en lang dag ute.

Avlastning januar 2

Neste dag bestemte vi oss for å gå til Vambu kiosken. Gjengen delte seg i to noen skulle gå på ski til kiosken mens de andre skulle kjøre snøskuter. Artikkel forfatteren var med den gruppen som gikk på ski til Vambu. Det var en veldig fin tur med godt føre, strålende sol og god stemning. Etter turen var det på tide å pakke sekken og sette seg på bussen tilbake til byen.