Denne klubben skal være en plass for å gjøre spennende og morsomme aktiviteter i naturen en gang i uken. Det skal være et sted for å treffe venner og få mulighet til å møte nye venner.

Vi som jobber som aktivitetsledere på Fossen er naturelskende toppturentusiaster, skiløpere, jegere og fiskere og vi brenner for friluftsliv og å dele naturopplevelser med andre. Våre ansatte har bred erfaring fra ulike friluftslivmiljøer, arbeidserfaringer, utdanning og veiledningskompetanse. Våre ansatte har også god erfaring med å jobbe med barn og ungdom. Vi kommer til å gjøre aktiver som, jakt, klatring, ski, kajakk, slalåm, orientering og orientering for å nevne noe.

Vi vil ta utgangspunkt i hva ungdommene selv ønsker og de vil først og fremst vøre ungdommene som bestemmer hvilke aktiver vi skal gjøre og hva vi skal ha fokus på. Her vil vi ha fokus på mulighetene istedenfor begrensingene. Vi vil sette oss ned en sammen med ungdommene en gang i måneden for å lage plan for hva vi skal gjøre den neste måneden.

Fossen Friluft holder til i naturskjønne omgivelser på Ringkollen, basen vår er Ringkollstua. Her er friluftsmulighetene store. Vi har for eksempel ringkollbakken rett utenfor vinduet. Våre aktiviteter skjer først og fremst i området rundt Ringkollstua, men vi bruker også andre naturområder i distriktet hvis det er mer hensiktsmessig når det gjelder den aktiviteten vi skal bedrive.  På Ringkollen har vi både hunder, kaniner, høner og ender. Det er ikke umulig at våre firebente venner kommer til å bli med på tur.

Klubben skal være et sted for å gjøre noe annet hva ungdommen er vant til. Det skal også være et sted for å møte nye venner. Vi vil servere et varmt måltid og de samme aktivitetsleder vil følge ungdommen fra gang til gang.

Friluftklubben er hver mandag fra klokken 1400-1800. Ungdommene blir hentet på skolen etter endt skoledag, og transportert opp til Ringkollen. Retur transporten går fra Ringkollen kl 18.00 Den kjører ned til sentrum-stopp i Hønefoss og stopper på bussholdeplasser langs veien, hvis det er ønskelig. Vi må ha minimum 4 barn pr.skole for at vi skal iverksette et transporttilbud. 

Priser:

1 dag pr. uke, inklusive transport en vei og mat: 950,- pr. måned.

1 dag pr.uke, inklusive tranport tur/retur og mat: 1100,- pr. måned.

Vi satser på oppstart første februar. Med forbehold om at det er minmum seks stykker som melder seg på. 

Ta kontakt på info@fossenfriluft.no for påmelding!